22 Temmuz 2011 Cuma

Klimasan

Geçenlerde MLH'yle Klimasan hakkında konuşurken "işte coca-cola'nın buz dolaplarını falan üretiyorlar" dedi. Ben de tabi klimanın yanı sıra buzdolabı da üretiyorlar sandım ama konuşmanın devamında öğrendim ki, Klimasan da klima yokmuş. İçeçek vs için soğutucu üretiyorlarmış. Hala isyanlardayım; "ama adı Klimasannn!"

18 Temmuz 2011 Pazartesi

GİZ'den

"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

"Cahillik mutluluktur" da diyebilirmişiz.

17 Temmuz 2011 Pazar

Singapur

Bir önceki postumda yazdığım gibi bulmaca çözerken Uzak Doğu araştırmalarına başladım.

"Madem Singapur ülkeymiş, bakalım nasıl bir yermiş" diyerek google görsellere girince, ağzım açık kaldı. Ülke olduğunu öğrendiğimde duyduğum şaşkınlıktan sonra, bir de güzelliğiyle şaşırttı beni.


















Aşağıdaki aslan benzeri heykel, Singapur'un simgesi Merlion'muş. Malezyalı bir prens adaya ilk geldiğinde aslana benzeyen bir hayvan görmüş ve adaya "aslan şehri" anlamına gelen "Singa Pura" adını vermiş. Daha sonra söyleyiş kolaylığı sebebiyle adı Singapur'a dönmüş ama aslan simgesi hep kalmış.
















Singapur fotoğrafları arasında kaybolmuşken ülkenin ekonomik ve sosyal yapısına da baktım ve okur yazarlık oranının ve refah düzeyinin yüksekliğiyle bir kez daha hayran kaldım.

Üstelik minicik bir ada ülkesiymiş.
























Uzun zamandır bir ülkeyi bu kadar beğenmemiştim. Vize de uygulanmıyormuş Türkiye'ye. Çok gidilip görülesi bir yer gibi duruyor.

Son olarak değişik binalarının fotoğraflarını da ekleyeyim de, baktıkça Singapur'a gitmek isteyeyim :)


Uzak Doğu

Hani mantık bulmacaları vardır, 5 kişi, 5 farklı yere, 5 farklı şekilde gitmiştir de, eşleştirme yapılır. Onlardan çözüyordum bugün. Seçeneklerden birinde "Uzak Doğu'ya giden 5 gün kalmıştır" diye bir bilgi vardı ve ben Singapur mu Bangkok mu Uzak Doğu'da bilemediğimden tıkanıp kaldım.

Baktım o kısmı eşleştirmesem olmayacak "Uzak Doğu neresidir?" diye araştırmaya başladım. Çin, Endonezya, Filipinler, Singapur, Kuzey ve Güney Kore, Tayland vs olan bölge Uzak Doğu diye geçiyormuş.

Tam Singapur Uzak Doğu'daymış deyip bulmacaya dönecekken Bangkok'un nerede olduğuna bakmayı akıl ettim neyse ki ve Bangkok'un Tayland'da olduğunu görünce ikisinin de Uzak Doğu'da olduğunu öğrendim.

Grafomani

Sevgili RST twittera öyle tweetler yazıyor ki, ingilizce-türkçe sözlük de kar etmiyor.

Mesela dün yazmış ki "5 more tweets and i am officially a graphomaniac". Zargan'dan "graphomania"nın ne olduğuna bakınca türkçesinin "grafomani" olduğunu gördüm. Hönk!

Daha sonra bir de grafomani'nin ne olduğunu araştırmam gerekti tabi ki. Duygularını düşüncelerini ya da kısaca insanın aklından geçen her şeyi yazma konusunda aşırı istek demekmiş. Sürekli yazma isteği de diyebiliriz sanırım.

8 Temmuz 2011 Cuma

Döpiyes-Tayyör

Geçen yıl işe yeni başladığım zamandı. İnsan Kaynakaları müdürü oryantasyon toplantısıyla ilgili verirken, "lütfen kızlar döpiyes veya tayyör, erkekler ise koyu renk takım giysin" deyince panik olmuştum "döpiyes ne?" "tayyör ne?" "benim ne döpiyesim ne de tayyörüm var" diye.

Meğer bildiğimiz etek-ceket, pantolon-cekete tayyör veya döpiyes denirmiş. Bir de konuyla ilgili internete bakarken döpiyes kelimesinin "iki parça" anlamına gelen "deux pieces"in okunuşundan geldiğini görmüştüm.

Simit

Ekmek kıvamında olan yumuşak ve beyaza yakın renkteki simitleri, tatlı gibi geldiği için yemem.Çıtır çıtır ve ince olan türünü severim.

Sabah Melihcan "simitlerin çıtır çıtır olmasının sebebi şekerli suya ya da şerbete batırmaları" dedi ve beni yıktı.

Meğer bu herkes tarafından bilinen bir şeymiş ama ben ilk defa duydum.Nedense daha çok yumurta sürülüp sonra susamlandığını düşünmüştüm.

5 Temmuz 2011 Salı

withholding

An itibariyle mutabık kaldığımız konu, "withholding"in çift "h" ile yazılıyor olması.

Şimdiye kadar her yere yanlış yazmışım. :)

Amerika'nın bağımsızlığı

Normalde Amerika'nın İngiltere'den koparak bağımsız olduğunu buraya yazmaya utanırdım. Ya da bağımsızlığını 1776'da ilan ettiğini. Ama Amerika'da bile 4 kişiden 1'i bilmiyorsa, ben de bilmeyebilirim.

http://newsfeed.time.com/2011/07/03/america-the-baffled-from-whom-did-we-break-free/

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites