19 Ekim 2012 Cuma

Şalgam suyu

Senelerdir ne zaman Adana'ya gitsem her tarafta şalgam suyu satıldığını görüp, "neden şalgam suyu içerler ki, hiç güzel değil" derdim. Ta ki yaklaşık 1,5 ay öncesine kadar.

Çok fazla nazımın geçmediği bir grupla beraber yemeğe gittiğimizde rakının yanına gelen şalgam suyunu, sırf bardak dolu kalmasın diye içtim, sonra bir bardak, bir bardak daha.

O gün bugündür şalgamseverim. :)

Az önce de nescafe yapacakken, onun yerine şalgam suyu içmeye karar verince "acaba faydaları neler" diye netten bakayım dedim ve şalgamın bir bitki olduğunu gördüm.

Evet daha önce aşağıdaki resimdeki gibi havuçlu sunum sebebiyle, şalgam suyunun havuç ve başka sebzelerin suyuna baharat katılarak yapıldığını sanıyordum.
















Oysa ki şalgam şöyle bir bitkiymiş;










Bu arada şalgamsever olmamı sağlayan şalgamın markası da "Fatoş". Kesinlikle tavsiye ederim.







Yakındaki markette bu markadan bulamadığım için başka marka aldım ve o kadar da güzel değil.
Ama arayışım sürecek.

14 Ekim 2012 Pazar

Gerzek-Gerizekalı

Gerzek ve gerizekalı kelimeleri arasındaki benzerlik kaç kişinin dikkati çekmiştir bilmiyorum ama ben hiç farketmemiştim. ta ki bugün twitter'da amaçsızca dolaşırken birinin bu konudaki tweet'ini okuyana kadar.
Sonra biraz nette dolaşınca öğrendim ki, Ayşun Gruda bir defasında "gerizekalı" demek yerine kısaltarak "gerzek" demiş ve ondan sonra kullanılmaya başlanmış bu kelime.
Bence ilginç.

9 Ekim 2012 Salı

Çamaşır makinesi kapasitesi

Yeni aldığım çamaşır makinesinin 30 dakikalık kısa programı en çok kullandığım program oldu son günlerde. Haftasonu yine böyle şipşak çamaşır yıkayacaktım ve kocaman bir yatak örtüsü attım makineye, baktım yer var üstüne biraz daha ekledim, biraz daha, biraz daha. En son ben kapağı kapatırken makine tıka basa doluydu.

Aradan 45 dakika falan geçmiş olmasına rağmen makineden bitiş müziği gelmeyince (evet müzik kutularının ki gibi bir müzik çalıyor bitince :)) bir bakayım dedim ve bitmesine 15 dakika kaldığını gördüm.

Aradan 20 dakika gibi bir zaman geçtikten sonra yine gittiğimde yine 15 dakika kalmış olarak görünce anladım ki makine durmuş. "Galiba ağır geldi çamaşırlar" diye düşünerek içindeki çamaşırları çıkarınca anladım ki 6 kg'luk makineye 26 kg çamaşır doldurmuşum. Abartmıyorum, 20 litrelik damacanadan daha ağırdı o sepet. Neyse çamaşırları bölerek devam ettim yıkamaya ama bir yandan da merak ettim, makine üzerinde yazan kg kapasitesi ıslak çamaşırı mı kuru çamaşırı mı kastediyor diye.

Biraz araştırma yapınca samsung'un sitesinde gördüm ki, kuru çamaşır kastediliyormuş ve kullanım kılavuzlarında bununla ilgili de bilgi olurmuş. "şu tür çamaşırları 5 kg, bu tür çamaşırları 2 kg koyun" diye. En yakın zamanda kendi makinemin kullanma kılavuzuna bakacağım. Eğer yoksa LG'yle ilgili ikinci bir şikayet olarak yazacağım bunu da.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites