18 Mayıs 2011 Çarşamba

Esperanto

Almanca, İspanyolca öğrenelim derken, "oldu olacak esperanto öğrenelim" diyen arkadaşım sayesinde öğrenmiş bulunuyorum ki, bu isimde bir yapay dil var.

Polonyalı bir doktor, oturup bir dil türetmiş ve günün birinde tüm dünyada kullanılacağını düşünmüş. Şu ana kadar amacına ulaşamamış belki ama düşünce yapısını sevdim. :)

Esperanto ismi ise fransızca "umut etmek" anlamına gelen esperer kelimesine "yapan, eden" anlamına gelen "-ant" ekinin eklenmesinden doğmuş. Bu haliyle isim görevi görmeyeceği için de sonuna bir de "o" harfi eklenmiş, olmuş bize esperanto!

Bu arada amca çok da azimliymiş, bayrak bile yapmış;



Muhtemelen chakoland'ı kursam ben de bu şekilde, yıldız motifli yeşil bir bayrak yapardım.



Bu konuyu araştırdıkça şaşırıyorum, çünkü ana dili esperanto olan insanlar olduğu gibi, akıcı bir şekilde esperanto konuşan milyonlarca insan varmış. :)

Exceldeki renkler

Excel'in ne kadar uçsuz bucaksız olduğunu gördüğüm şu son 9-10 ayda, bir sürü kısa yol vs öğrendim. Ama en büyük keşiflerimden biri çalışmaya 7.45'te başladığım bu iğrenç, lanet günde yaptım;

Yazı rengini seçtiğimiz butonun altındaki "daha fazla renk" seçeneği. Bakıp da görememenin bu kadarı :)

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Volkswagen

Pam Audi'nin Volkwagen'e ait olduğunu söylediğinde "yok artık!" demiştim ama peşine düşmemiştim. Şimdi de CUN Seat ve Skoda'danın da Volkswagen'ın olduğunu söyleyince bir araştırma yapma gereği duydum. Sonuç şu;

Audi, Skoda ve Seat'ın yanı sıra Bentley ve Lamborghini de Volkswagen'inmiş. Vay be!

Çıtır tavuklar

Son 1,5 yıldır her fırsatta tavuk yiyorum. Pam'la birlikte bir hafta boyunca tavuk ve patates ikilisini değişik şekillerde yediğimiz zamanlar oldu. Ama hiç yediğim tavuğun kimlik bilgilerini sorgulamadım.

Geçen hafta ŞAH'tan gelen bir mesajla bu konuda da birşeyler öğrendim;

Tavukların yaşı hafta bazında hesaplanıyormuş, yani her hafta 1 yaş!Ve yediğimiz tavuklar ortalama 5-6 yaşlarında oluyorlarmış. Yani gencecik yaşlarında yiyoruz zavallıları.

Bu yazıyı tavuk yaşımı hesaplamadan bitirsem olmaz sanırım;
Yaş olmuş 1.314! Ama hala birşeyler öğreniyorum, bir kez daha;

"Öğrenmenin yaşı yok"

3 Mayıs 2011 Salı

Ziraat Bankası



GİZ ve ŞAH yıllardır bakıp da görmediğim bir konuda gözümü açtılar: Ziraat Bankası'nın amblemi.

Sevgili GİZ'in cümleleriyle aktarırsam;

"Ziraat bankası amblemi aslında sanıldıgı gibi bir başak tanesinin çok ötesinde TC Ziraat Bankası’nın baş harfleri yer almakta. (başak şeklinin en üstü TC, alt sol Z sağ ise B harfi) Akıllıca bi amblem, blog için faydalı bir paylaşım"

Son zamanlarda en çok şaşırdığım konulardan bir tanesi kesinlikle!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites