21 Haziran 2012 Perşembe

Amaçsızca pencereden bakmak

Ne zaman nescafe yapmak için mutfağa gitsem, su kaynayana kadar pencereden dışarıya bakarım. Öyle bir amacı olmadan sadece bakarım, kimi zaman suyun kaynadığı bile farketmediğim olur. Dün gece yine böyle dışarıya bakıyordum, karşı binanın balkonunda bir hareketlenme oldu. Orada birisinin de kalkıp bana baktığını farkettim. Sonradan anladım ki, balkondaki amca benim ona baktığımı sanıp rahatsız olmuş da o yüzden kalkmış bakıyor. Tabi çok utandım ve içeri girdim, sonra da bütün gece pencereden bakamadığım gibi, su almak için bile mutfağa gitmedim ayıp olmasın diye, düşünün artık bu sıcakta susuzluk.

Sonra da gece yatarken düşünmeye başladım, "acaba öyle camdan bakmak normal bir şey mi, başkaları da yapıyor mu?" diye. Ve bugün bu fotoğrafı gördüm.



Tabi ben fotoğrafı herkesin boş boş pencereden bakmasının kanıtı olarak gösteriyorum ama atın belki bir amacı vardır. Kim bilir belki de karşıdaki hipodromdaki atları kesiyordur.

Dove

Yıllardır Dove'un çeşitli ürünlerini kullanırım, hadi kullanmayı geçtim televizyonda günde 10 kere yayınlanan reklamlarını görürüm (hani şu kızın bir yanağını dove sabunla diğerini normal sabunla yıkadığı (aynı diş macunu reklamlarındaki yumurtalar gibi)), ama hiç logosundaki güvercin ve adının "dove" oluşu arasında ilişki dikkatimi çekmemişti.




Bir de şöyle bir durum var, "dove"un aynı zamanda "kumru" anlamına geldiğiyle ilgili bir yorum geldi.

Bir çok sözlükte "dove"un türkçesi için hem "güvercin" hem de "kumru" kelimelerini gördüm ama bahsi geçen logodaki dove hangisi bilemedim.

Bilen varsa beni de bilgilendirebilir mi?

19 Haziran 2012 Salı

Oje kurutucu

Uzun yıllar oje sürmedim ve benim ojeden uzak kaldığım o dönemde gelişmeler olmuş. Artık kızlar oje kurutmak için tırnaklarına üflemek, soğuk suyun altında tutmak ya da sallamak derdinden kurtulmuşlar. Flormar oje kurutucu diye bir şey yapmış.



Tamam ben kullanınca üstü pütürlü pütürlü, hava kabarcıklı oldu, ama eminim ki becerikli ellerde çok faydalı bir üründür.

Tombul tavşan sayesinde tanıştığım bu siteyi herkes bilsin istiyorum. Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki "ucube" olmayan heykellerin fotoğrafları ve altında heykellerin trajik durumunu komik hale getiren yorumlar var.

http://spektakulersehirheykelleri.tumblr.com

13 Haziran 2012 Çarşamba

youtube

Youtube'da bir linkin sonunda "=related" yazıyorsa, bu o linke yandaki suggestionlardan gidildiğini gösteriyormuş.

örnek olarak; http://www.youtube.com/watch?v=QYEC4TZsy-Y&feature=related

teşekkürler tombul tavşan :)

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites